Söka förskoleplats | Minja Mandrapa
minja

Minja Mandrapa

Hej och Happy Friday gott folk!

Bästa dagen på veckan är här och vi har hela dagen planerad. Dock startade den mindre bra. Jag tappade min gröt i golvet full med mjölk… behöver inte skriva mer!

Molly har just somnat efter att ha badat en stund och jag ska strax duscha jag också. Sedan ska vi till en kollega som fått en liten dotter och äta lunch. Det ska bli så mysigt. Det är helt otroligt att nästan alla jag umgås med antingen är mammor eller är gravida. Och i princip alla under 2018… 2018 är ett riktigt babyboom-år och vi älskar det!

Igår var vi på öppna förskolan i Majorna. Jenny tipsade mig och Melinda om att en kvinna från kommunen skulle hålla fördrag om att söka förskoleplats så vi anmälde oss och gick dit. Det jag framförallt lärde mig var:

1. Gör en top 5-lista och sök dem tidigast 6 månader i förväg och senast 4 månader innan förskolestart. (För oss 1 februari då Molly ska skolas in i augusti)

2. Om man inte får plats på någon på sin top 5-lista så garanterar kommunen att placera dig nära ditt område iaf.

3. Om man blir erbjuden någon på sin top 5 lista och tackar ja, tappar man sin plats i kön.

4. Man får hälsa på förskolan först efter att man blivit erbjuden en plats (dock måste man inte tackat ja)

Sedan var vi med på sångstunden också. Jag älskar deras sångstund. Pedagogerna är helt underbara och engagerade. Extra roligt var att igår träffade vi nya mammor (några från min föräldragrupp och några från Jennys). Alla med döttrar. Döttrar är också något som är så speciellt i år. Känns som 2018 är tjejernas år då i princip alla jag vet som har fått barn eller ska få barn väntar flickor!

I eftermiddag ska Molly få umgås med sin pappa. Calle riktigt längtar, det såg man i hans ögon i morse när han pratade med Molly. Jag och en vän ska passa på att ta ett glas och kanske äta något gott på stan.

Kram.

stats