Separationsfasen | Minja Mandrapa
minja

Minja Mandrapa

Annons

Separationsfasen

Tisdagen startade med att jag lovade mig själv att jag skulle samsova med Molly (för att ta igen lite förlorad sömn) under dagen men slutade i helt andra saker. Vi passade på att gå en härlig runda i Slottskogen med våra vänner på förmiddagen och på eftermiddagen mötte vi upp andra vänner som vi gick till stadsbiblioteket med. Barnen fick leka av sig lite medan vi mammor fick prata av oss. Vilken tur man har som bor så centralt så man så enkelt kan ta sig till ställen.

På BVC häromdagen diskuterade vi att våra barn just nu är i den sk. “Separationsfasen”. Detta märks bl.a. hos barnet genom att hon blir ledsen av att bli lämnad (även om det är borta i fem sekunder för att hämta ett glas vatten. För henne känns det som att man lämnat henne för att åka till andra sidan jorden). Dessutom märks det genom att barnet sover mer oroligt. Barnet tyr sig helt enkelt väldigt mycket till de människor hon känner igen. Molly är precis här i sin utveckling och för att göra det lättare för henne leker vi mycket titt-ut lekar, pratar med henne när vi “försvinner” och såklart tröstar. Just nu har våra rutiner kring läggningen rubbats då hon blir så ledsen av att vakna ensam i sin säng (från att det fungerat superlätt). Vi har tagit ett steg tillbaka helt enkelt för att underlätta för henne. När oron släppt så ska hon få somna om i sin egna säng igen. Just nu sover hon halva natten i egen säng. Detsamma gäller amningen under natten. För ett par veckor sedan skrev jag att vi var så glada att Molly så enkelt sover en natt utan mat. Det fungerar inte just nu och därför ammar jag henne på natten. Allt för att hon ska må bra.

Idag är en speciell dag. En av mina närmsta vänner fick en son på Calles 30-årsdag. Och idag ska vi få träffa honom. Åååh. Så mycket kärlek. Vi längtar så!

Kram.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
minja

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats